Csanádi Juditnak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorának írt nyílt levél elő- és utóélete

képzős nyílt levél

képzős nyílt levél

A rektor válasza 2017. március 17-én

2017. március 20. - képzősnyíltlevél

A rektornak 2017. március 16-án elküldött levelünkre másnap válasz érkezett. A levélre rövidesen válaszolunk, a hozzászólásokat addig is örömmel fogadjuk. Amennyiben volt/jelenlegi hallgatóként csatlakoznál ebbe a kommunikációs folyamatba, azt kérjük, jelezd a levelcsanadinak@gmail.com címen! 

Tisztelt hallgató és oktató Társaim!

 

Mint tudjátok, hiszen többször, sok helyen kifejtettem, véleményem és hozzáállásom azonos a tietekkel.

Szeptember óta több szakértővel és más egyetemek specialistáival lefolytatott konzultáció után döntöttünk úgy, hogy a kérdést a Szenátus elé tárjuk, s Etikai Kódex kidolgozását határoztuk el a november 6. szenátusi ülésen. 

A Szenátus a Kódex kidolgozására bizottságot állított fel, Eperjesi Ági vezetéséve Kicsiny Balázs, Felsmann Tamás, Pongó Zsuzsa, Mányoki Endre, a HÖK küldöttjei, László Eleonóra jogi szakértő és jómagam részvételével azóta dolgozunk. A Kódex az elmúlt hétvégén érte el a mindnyájunk által elfogadható változatát, s tervünk szerint a március végén esedékes Szenátusi Ülés elé tárjuk.

Többféle javaslatom van:

1. Várjuk meg a 10 napon belül esedékes Szenátusi Ülést, s mivel az ülések nyilvánosak, ott vitassuk meg az esetlegesen még fennmaradó problémákat,

2. Amennyiben a Szenátus elfogadja az Etikai Kódexet, tartsunk Fórumot róla április elején.

Biztosíthatom az Egyetem polgárait, hogy a legkörültekintőbben jártunk el, s a terület szakértőin felül számos egyetem szakembereivel konzultáltunk, mielőtt arra a döntésre jutottunk, hogy saját Etikai Kódexet kell létrehoznunk.

Ennek fényében mondhatom, hogy igazán örülök, hogy ilyen sokan érzitek magatokat felelősnek egy közügyben, amelynek jelentősége meghatározó az Egyetem társadalmának életében.

A mihamarabbi találkozásig és érdemi beszélgetésig üdvözöllek benneteket.

 

Prof. Csanádi Judit

rektor

 

Ps: Rektor Asszonynak a nyílt levél átadásának tervezett időpontjában (2017. március 31.) előre egyeztetett programja van.

Amennyiben szükségesnek látják a személyes találkozót, időpontjavaslatom erre:

2017. március 24. péntek 10 óra. (Kérem visszajelzésüket, hogy alkalmas-e.)

 

Tisztelettel,

Losonczi Júlia

rektori kabinetvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzosnyiltlevel.blog.hu/api/trackback/id/tr7212353357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása