Csanádi Juditnak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorának írt nyílt levél elő- és utóélete

képzős nyílt levél

képzős nyílt levél

Az események időrendjének tisztázása

2017. március 21. - képzősnyíltlevél

Az alább szereplő eseményeket és időpontokat korábbi bejegyzéseinkben is tárgyaltuk. Az idő közben felmerült félreértések tisztázása végett szeretnénk résztelesebben is tárgyalni Spronz Júlia és a Rektor Asszony közötti levelezést.

Az etikai kódex munkacsoport tudomásunk szerint 2016 novemberében alakult. A csoport munkájába nem kapott meghívást Spronz Júlia, mint az intézménytől független szakértő, és nem tudott Varga Anna Gizella sem a csoport működéséről. Spronz és Varga februárban kaptak arról információt, hogy hónapok óta dolgoznak tanárok a kódexen. (A rektor, a nyílt levelünkre írt válaszából az is kiderült, hogy a csoportban az MKE jogásza is benne van.) Ekkor, február 2-án írt Spronz levelet a rektornak:

Kedves Judit!

Érdeklődnék, mikor kezdjük meg a közös munkát, hisz október már jócskán elmúlt, s jó lenne, mihamarabb nekikezdeni.

Az a szóbeszéd járja, hogy alakult már az egyetemen egy munkacsoport, ami dolgozik a protokollon.
Kérlek, minket se hagyjatok ki belőle!
Köszönjük az együttműködést!

Üdvözlettel:
Spronz Júlia

Spronz február 6-án kapott választ, melyben a rektor munkatársa személyes találkozóra hívja Spronz Júliát, február 14-ére. (A levelet nem szeretnénk a Rektor Asszony jóváhagyása nélkül közölni).

Spronz a felajánlott időpontban külföldön tartózkodott, és elfoglaltságai miatt nem adott választ a felkínált megbeszélésre egészen március 16-áig:

Kedves Vera!

Bocsánat, hogy nem válaszoltam, összecsaptak fejem felett a hullámok. Mindenesetre én változatlanul szívesen elmennék beszélgetni ebben az ügyben, hiszen az volt az utolsó interakció közöttünk, hogy közös munka lesz a protokoll, s most úgy tűnik, mintha kimaradtunk volna a kidolgozási folyamatból. Akár Annával, akár nélküle, örömmel megtudnék többet az ügy állásáról.

Üdvözlettel:

Spronz Juli

Március 16-án küldtük ki a rektornak nyílt levelünket, melyre másnap délelőtt választ is kaptunk.

Szintén március 17-én délután Spronz megkapta az etikai kódex szövegtervét. A levélben a lehető legkorábbi szakvéleményezésre kérik, mert a tervek szerint a kódex a március végén összehívandó Szenátus elé kerül elfogadásra. A levélben a rektor egy személyes találkozó időpontját is szorgalmazza. (A levelet nem szeretnénk a Rektor Asszony jóváhagyása nélkül közölni).

Március 20-án délelőtt az egyetem polgárai számára is kiküldték kódexet, melyet március 24-ig lehet véleményezni. 

Március 20-án délután a rektor munkatársától levél érkezett Spronz Júliának és Varga Anna Gizellának egy március 27-ei személyes találkozó időpontjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzosnyiltlevel.blog.hu/api/trackback/id/tr4012358957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása